Wandelroutenetwerk in aanleg!

Vanaf volgend jaar kunnen wandelaars hun hart ophalen op Oost-IJsselmonde. We gaan namelijk een uitgestrekt wandelroutenetwerk aanleggen. Dit wandelroutenetwerk maakt het voor alle type wandelaars mogelijk geheel naar eigen wens een wandelroute samen te stellen, dat hen langs alle mooie en bijzondere plekken leidt op Oost-IJsselmonde.

Voor het programma Deltapoort betekent het wandelroutenetwerk dat we vanuit de dorpskernen de parken en de natuur- en recreatiegebieden in Oost-IJsselmonde met elkaar verbinden. Zodat de inwoners van IJsselmonde op een aantrekkelijke en eenvoudige manier vanuit huis kunnen vertrekken en optimaal van hun omgeving kunnen genieten.

Met subsidie van de provincie Zuid-Holland zorgt het Recreatieschap IJsselmonde voor de aanleg van een dekkend wandelknooppuntensysteem. Het knooppuntensysteem voor wandelen werkt hetzelfde als het fietsknooppuntensysteem. Aan de hand van bordjes met nummers volgt de wandelaar zijn of haar weg. De gewenste route kan de wandelaar van tevoren thuis uitstippelen of kan aan de hand van informatiepanelen langs de weg ter plekke worden samengesteld. De wandelaar heeft de gewenste afstand daarmee zelf in de hand.

De verwachting is dat het netwerk in de zomer van 2014 gereed is.

 

 

U bent hier

Partners

Deel deze pagina