Hollandia Netwerk evenement 17 september 2014

Zes keer per jaar organiseert de Stichting Promotie Recreatie en Toerisme (PRET) het Hollandia Netwerk Evenement. Hét moment voor recreatie-ondernemers uit Zuid-Holland om te netwerken en een kans voor gebiedspromotie voor de gastheer. Zo hebben Deltapoort, Stadsregio Rotterdam en enkele ondernemers, als vervolg op de bijeenkomst van 16 april, afgelopen 17 september het eiland IJsselmonde laten zien. 'Zo mooi, zo dichtbij' was het centrale thema, want er zijn veel verborgen parels. Het evenement vond plaats op het Kasteel van Rhoon, één van die parels. Er waren presentaties over onder andere het Huys ten Donck, waarbij de uitdagingen en kansen bij de exploitatie van een historisch landgoed werden besproken. AbelLife presenteerde de essentie van het opzetten van fiets-, wandel- of vaarroutes en deze te benutten als een verdienmodel voor doorontwikkeling en duurzame instandhouding. Als concreet voorbeeld werd de fietsroute langs de Blauwe verbinding genomen, waarvan de bijbehorende App tijdens de bijeenkomst werd gelanceerd.

Voorafgaand aan de bijeenkomst waren er verschillende excursies om kennis te maken met IJsselmonde, zoals een fietstocht langs de Blauwe verbinding, een struintocht bij de Koedood, een rondleiding door de Kasteelgaarde van Rhoon, een kookworkshop met streekproducten en een rondleiding door het Huys ten Donck.

Kortom: het Hollandia Netwerk evenement heeft ook deze keer weer volop inspiratie geboden en het gebied IJsselmonde is voor de ruim 100 deelnemers aan het evenement weer een stukje dichterbij gekomen.

U bent hier

Partners

Deel deze pagina