Fietsen op IJsselmonde

Vanuit Deltapoort wordt gewerkt aan het actualiseren van het fietsknooppuntensysteem. De verwachting is dat in de zomer van 2015 de uitvoering is afgerond. Dan is de bewegwijzering aangepast en uitgebreid en staan de bordjes op de goede plek. Ook wordt de aansluiting van het knooppuntensysteem op de stad-landverbindingen verbeterd.

Het nieuwe fietsknooppuntensysteem is een uitgelezen kans om de mooie plekken op IJsselmonde te promoten. Eerder dit jaar bleek al tijdens de netwerkbijeenkomst op 16 april dat fietsroutes een goede manier zijn om mooie plekken met elkaar te verbinden. De eerste stappen zijn gezet en op korte termijn wordt ook een extern bureau ingeschakeld om zogenaamde belevingsroutes te ontwikkelen. Dit doen we samen met betrokken ondernemers uit het gebied, want zo kunnen de fietsroutes ook helpen om ondernemers te verbinden. Het gaat om de volgende werkzaamheden: het fietsknooppuntensysteem in de gemeente Albrandswaard wordt uitgerold in aansluiting op het knooppuntensysteem in Oost-IJsselmonde. In de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht zal het bestaande knooppuntensysteem worden uitgebreid en geactualiseerd. Ook krijgen de stad-landverbindingen vanuit de kernen goede aansluitingen op het fietsknooppuntensysteem. Ten slotte wordt in het noordelijk deel van IJsselmonde, op Rotterdams grondgebied, gelijktijdig fietsknooppunten geplaatst, zodat dit na de oplevering prima aansluit op de fietsknooppunten binnen het Deltapoortgebied.  

Heeft u vragen of ideeën over het fietsknooppuntensysteem? Laat het ons dan weten! U kunt ons bereiken via het Programmabureau Deltapoort: deltapoort@pzh.nl of 070 - 441 85 09

U bent hier

Partners

Deel deze pagina