Eerste deel van de Blauwe Verbinding op IJsselmonde een feit

De Blauwe Verbinding op IJsselmonde is een waterverbinding tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het Zuidelijk Randpark, de Koedood, het toekomstige landschapspark Het Buijtenland in Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht. De verbinding vormt een veertien kilometer lange doorvaarbare route voor recreatie en verbindt de verschillende groengebieden met elkaar.

Het in werking stellen van een nieuw aangelegde recreatiesluis bij het Zuidelijk Randpark markeerde het officiële moment van oplevering. De recreatiesluis in het Havenspoorpad vangt het hoogteverschil in het waterpeil op tussen Rotterdam en het Zuidelijk Randpark. Met deze eerste verbinding zijn er sloten en plassen met elkaar verbonden, bruggen geplaatst, natuurvriendelijke oevers aangelegd, kanosteigers gemaakt en een sluisje aangelegd. Het vervolg van de aanleg van de Blauwe Verbinding vindt plaats in de richting van de Oude Maas.

In 2020 als de waterverbinding helemaal is aangelegd stroomt er vers rivierwater uit de Oude Maas door de Blauwe Verbinding over het eiland IJsselmonde naar het Zuiderpark. De waterloop wordt 14 kilometer lang en kan met de kano worden bevaren.

 

Voor beelden van de opening klik hier.

Voor een overzicht van de route van de Blauwe Verbinding klik hier.

 

U bent hier

Partners

Deel deze pagina