Aanleg wandelroutenetwerk Deltapoort in volle gang

Op Oost-IJsselmonde is het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde (NRIJ) druk bezig met de aanleg van een uitgestrekt wandelknooppuntensysteem in het Deltapoortgebied. Met behulp van dit systeem kunnen wandelaars straks naar wens een wandelroute samenstellen die hen langs alle mooie en bijzondere plekken leidt in dit gebied. Vanuit de steden worden parken en natuur- en recreatiegebieden met elkaar verbonden.
Vanaf de zomer van 2014 kunnen wandelaars hun hart ophalen. Er komt dan circa 150 km aan wandelroutes beschikbaar met 17 informatiepanelen. Het werkt ongeveer hetzelfde als het fietsknooppuntensysteem. Aan de hand van knooppuntpalen met nummers vervolgt de wandelaar zijn of haar weg. De wandelaar kan de gewenste route thuis, via internet of op de kaart, uitstippelen of doet dit aan de hand van de informatiepanelen langs de route. Het wandelnetwerk wordt gefinancierd door subsidie die de provincie Zuid-Holland heeft toegekend aan het programma Deltapoort. De NRIJ neemt het beheer en onderhoud voor haar rekening.


Aantrekkelijk recreatief routenetwerk

Om de leefbaarheid in de regio te verbeteren, worden er op Oost-IJsselmonde vanuit het Deltapoortprogramma de komende jaren diverse aantrekkelijke routes aangelegd voor fietsers, wandelaars, kanoërs en ruiters. In 2012 werd er al een ruiterpadennetwerk aangelegd in het Develbos en werd lokaal een aantal fietsverbindingen gerealiseerd. Het wandelknooppuntennetwerk vormt de eerste aanzet van een recreatief routenetwerk door het hele gebied.

 

 

 

 

U bent hier

Partners

Deel deze pagina